19/12/2011, DiarioDeGastronomia.com, “Una guía gastronómica de Miguel Vila, premio ‘Gourmand'” 15/12/2011, ABC.es, “Gourmand premia un libro de Miguel Vila como mejor guía gastronómica” 11/11/2011, La Voz de Galicia, “Comería con gusto a empanada de longueiróns de Ribadeo” 15/10/2011, Entrevista a Miguel Vila no programa Coñecer Galicia da Radio Galega. Minuto 36′ a 53′ 01/10/2011, Reseña en revista El gastronómico, páx. 28 19/09/2011, El Progreso, “San Marcos sabe al mejor jamón”. 02/09/2011, El Correo Gallego, Gastronomía de Galicia 28/08/2011, TVG, A Revista, Miguel Vila Pernas presenta a “Guía secreta da gastronomía de Lugo” 25/08/2011, El Progreso, Miguel Vila describe un percorrido polas cociñas e as mesas da provincia de Lugo
50 RECETAS CON FILLOAS
16,00 €El dulce más emblemático de la gastronomía gallega
Varios Autores
Nº páxinas: 122
Lingua: castelán
Medidas: 18×18 cms
ISBN: 978-84-89323-17-9
Encadernación: tapa branda con lapelas, plastificada
As filloas son, quizais, o doce tradicional máis famoso da gastronomía galega. Este libro presenta, por vez primeira, un completísimo, ameno e práctico tratado culinario coa filloa como ingrediente básico. Cincuenta receitas que demostran que as filloas de Galicia establecen unha maridaxe perfecta con todo tipo de pratos: para entrantes, cociña con carnes, peixes, e, por suposto, para un variado e suxestivo repertorio de sobremesas.
Partindo da xenuína elaboración das filloas á pedra que se mantén viva desde fai séculos no concello coruñés da Baña (na comarca de Santiago), 50 receitas con filloas recolle as mellores elaboracións presentadas nos diferentes certames gastronómicos organizados pola Asociación Filloas á pedra d’A Baña, onde participan, coas súas saborosas propostas, 30 restauradores e veciños.